كيكة رائعة بشكلاط

حتى تزيني سيدتي المائدة في شهر رمضان، مجلتكم تقدم لكي شهيوات من نوع خاص.





1كوب دقيق + 1كوب سكر + 1كوب زيت + 1كوب لبن + 3 بيضات + باكو بيكنج بودر + كيس فانليا + ذرة ملح + نصف كوب كاكاو خام + شكولاتة خام او فارمسيل او مكسرات مجروشة او جوز الهند للتزين الوش
1 ـ يوضع في الخلاط الزيت مع اللبن مع السكر مع الكاكاو ويضرب جيدا حتي الخليط يغلظ قوامة
2 ـ ناخذ مج من الصوص دة ويترك علي جنب لحين استعمالة
3 ـ نضع البيض والفانليا علي الخليط اللي في الخلاط ويضرب جيدا
4 ـ ينخل الدقيق ومعة ذرة الملح والبيكنج بودر ثم يوضع الدقيق شوية بشوية علي الخليط ويقلب بخفة ثم يصب في صنية مدهونة سمن ومرشوشة بالدقيق وتدخل الفرن علي درجة حرارة 180 لمدة حوالي ساعة ويكون الفرن سخن قبل دخول الكيك
5 ـ بعد نضج الكيكة تخرم يالخلة الشيش طاووك او الشوكة وتوضع عليها كوب الصوص وتجمل بالشكولاتة الخام المبشورة او جوز الهند او الفارمسيل وبالف هنا